TESTE | JOCURI | PUZZLE-URI

Principalul suport al gândirii este limbajul, dar imaginile au și ele un rol important încă din primele faze de formare a gândirii. Iar dacă gândirea concretă se referă la procesele prin care o persoană percepe realitatea prezentă prin intermediul simţurilor și prin filtrul interpretărilor, gândirea abstractă trece de toate aceste filtre, căutând interpretări suplimentare – sau, mai bine spus, privind dincolo de evident.
Acest exemplu de “exerciţiu” face parte dintr-un set de “puzzle-uri vizuale” care pun la lucru gândirea abstractă a unei persoane, iar “colectarea informaţiei” se face printr-un singur simţ: VEDEREA!
Ce numere
- cifre sau grupare de cifre - vezi?
Unii văd în primul rând un număr (exemplu: 69, 694, 94 sau 691 etc) sau au tendinţa să “spargă” puzzle-ul în cifre: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9…
Unii îl văd și pe 7, dacă răstoarnă imaginea…
“Partea distractivă a jocului este că odată găsite cifrele, putem începe sa legăm numere - chiar și răsucind imaginea pentru 79(?)
Astfel de teste cuprind și alte tipuri de “ghicitori vizuale”, care mai de care mai stimulante pentru mintea noastră – în procesul de gândire abstractă.
Mută un singur beţișor pentru ecuaţie corectă!
Mută două beţișoare
pentru 7 pătrăţele!