OCHII ŢIN MINTE

Ochii trăiesc clipa atât de memorabil, încât aproximativ 80% din amintirile noastre sunt vizuale. Dar aceste experienţe sunt memorabile inclusiv la nivel celular, acolo unde ţesutul resimte impactul vieţii de zi cu zi.
Se spune că
stresul oxidativ este îmbătrânirea celulară.
Pe măsură ce înaintăm în vârstă, procesele de oxidare și de foto-oxidare alterează ţesutul, capacitatea de regenerare a celulelor fiind tot mai încetinită.
CU TRECEREA TIMPULUI...
Celulele retinei se alterează,
cantitatea pigmenţilor scade
Energia luminoasă este transformată în semnale nervoase, transmise creierului prin nervul optic. Dar această energie conţine și radiaţii, care trebuie absorbite, astfel încât să nu afecteze sănătatea celulară a ochilor.
Când ochilor noștri le lipsește luteina, macula (pata) lutea (galbenă) nu este suficient de pigmentată pentru a absorbi eficient radiaţiile din lumină. Ţesutul învecinat și inclusiv macula pot fi alterate.
Viziunea centrală se deteriorează progresiv, favorizând degerescenţa maculară, care duce în timp la pierderea vederii centrale, celulele fotoreceptoare fiind deteriorate.
Cristalinul se
oxidează | opacizează
Cristalinul focalizează lumina care pătrunde în ochi pentru a produce imagini clare pe retină.
Structura proteinelor din interiorul cristalinului este alterată cu vremea, ceea ce duce la opacizarea acestuia – blocând accesul luminii.
Astfel, imaginea produsă pe retină nu mai este una corectă, iar cu timpul, ochiul se poate confrunta cu simptomatologia cataractei.
Cantitatea și calitatea lacrimilor scade
Fără lacrimi, ochii noștri simt că se usucă, devin sensibili și predispuși inflamaţiilor. Lăcrimăm în fiecare zi, mai mult decât ne dăm seama. Suntem niște plângăcioși și dacă nu am fi, ochii noștri ar avea de suferit.
Când glanda lacrimară nu secretă lacrimi în cantitățile necesare, acestea nu sunt suficiente pentru umezirea și curățarea constantă a ochilor.
Când stratul lipidic al lacrimilor este inconsistent, lipsa uleiului lacrimar permite evaporarea acestora la contactul cu aerul.
Ochii se
adaptează mai greu
la întuneric
Celulele fotoreceptoare sunt localizate la nivelul retinei, absorb energia luminoasă și se numesc conuri sau bastonașe, îndeplinind funcţii diferite.
CONURILE sunt responsabile cu receptarea luminii puternice, fiind utile vederii centrale.
BASTONAȘELE sunt responsabile cu receptarea luminii slabe, fiind utile vederii periferice și nocturne.
Sunt aproximativ 125 de milioane de bastonașe la nivelul retinei și aproape toate sunt responsabile pentru vederea nocturnă. Atunci când bastonașele nu absorb corespunzător lumina, atât vederea nocturnă cât și timpul de adaptare la întuneric întâmpină dificultăţi.
Diabetul
poate provoca leziuni
la nivelul ochilor
Diabetul poate influenţa formarea de noi vase de sânge la nivelul ochilor, provocând leziuni care afectează sănătatea ochiului și a retinei în special - ducând la retinopatie diabetică.
Formula de antioxidanți din suplimentele alimentare Difebiom Luteină primește un plus de ulei de pește omega-3 concentrat – despre care specialiștii spun că poate proteja împotriva degenerescenţei maculare, a sidromului ochilor uscaţi și a tensiunii oculare crescute (asigurând drenarea lichidului intraocular și prevenind astfel apariţia glaucomului).
Pare greu de crezut că, în special la vârste înaintate, ni se recomandă să consumăm și grăsimi când nivelul de colesterol trebuie ţinut sub control), dar:
Acizii grași - “cărămizile de construcţie” a grăsimii - sunt esenţiali pentru sănătatea celulelor noastre, a mușchilor, a nervilor și a organelor.
Acizii grași sunt necesari pentru producţia unor componente asemănătoare cu hormonii, care ajută la reglarea presiunii sanguine, a activităţii inimii și la coagularea sângelui.