JOC | CE VEZI?

Ceea ce vedem prima dată într-o imagine poate spune ceva despre noi? Cercetătorii așa cred. Testul Rorschach este cunoscut tuturor, dar psihologii au ajuns să folosească o largă varietate de “teste vizuale” pornind de la imagini – fotografii, grafică etc…
Bineînţeles, metoda nu este la fel de eficientă / corectă precum testul Rorschach, însă, pe lângă faptul că poate dezvălui lucruri interesante despre personalitatea noastră, mai este și distractivă.
TEST:
CE VEZI ÎN ACEASTĂ IMAGINE?
CINE VEDE
O EXPLOZIE...
… S-ar putea să fie o persoană foarte creativă, cu o imaginaţie bogată. Iar dacă nu lucrează deja într-o industrie creativă, ar putea s-o ia în calcul, pentru că interpretarea indică o înclinaţie spre artă, creaţie…

Niciodată nu e prea târziu pentru a ne descoperi pasiunile și talentele, deci cine se regăsește în această categorie de respondeţi își poate analiza îndeaproape înclinaţiile artistice, “derulând” amintiri mai vechi, de când era copil… Îi plăcea să picteze? Să cânte? Să danseze? Să se exprime?
CINE VEDE DOUĂ MÂINI…
… De asemenea are o imaginaţie bogată, dar logica rămâne calea acţiunilor sale. Cu alte cuvinte, acești respondeţi văd realitatea așa cum e, dar asta nu îi oprește să-și imagineze mai multe. Mintea lor este ascuţită și raţională, ceea ce îi face capabil să rezolve situaţii complicate și să găsească răspunsuri pentru toată lumea…

Nu se panichează ușor și sunt genul care îi pot calma pe cei din jur când apare o situaţie complicată. Dintre aceștia, majoritatea sunt lideri.
CINE VEDE
UN COPAC...
… Este un bun observator, realist și vigilent. Nimeni nu poate ascunde nimic de această persoană, deoarece poate observa detalii care celorlalţi “le scapă”.

Acest tip de respondent “le vede pe toate”, cum s-ar spune. Este conștient de stările celor din jur, motiv pentru care știe când și cum să transmită mesaje, să ceară, să interacţioneze. Consultanţa e “specialitatea casei”.
CINE NU OBSERVĂ NIMIC…
… Are nevoie de vacanţă, creierul fiind atât de obosit încât nu poate realiza task-uri complexe, precum această “interpretare”.

De asemenea, starea de spirit este agitată, irascibilă. Cei care nu văd nimic în imagine cu siguranţă că nu au răbdarea necesară.
Cum vi se pare testul? Nici prea prea, nici foarte foarte, probabil… Dar internetul este plin de aceste jocuri care ne arată cum suntem… Și pentru că sunt chiar distractive, de-a lungul timpului ne vom mai juca, încercând să vedem ce nu putem vedea de obicei… LA NOI!

sursa foto