CURĂŢAREA USTENSILELOR DE MACHIAJ

După ce ne-am asigurat că orice firicel de make up a fost transferat cu succes pe dischetele demachiante, micul nostru tabiet de seară trebuie încheiat cu hidratare, atât pentru faţă și decolteu, dar mai ales pentru ochi... Și trebuie continuat cu un scurt proces de curăţare a ustensilelor de machiaj.
Deci după ce am vorbit despre importanţa demachierii pentru igiena ochilor, trecem la pasul doi, și anume curăţarea ustensilelor de makeup.
Probabil vă veţi întreba de ce aţi face asta, când oricum vor fi “murdărite” la loc. Ei bine, din cauza bacteriilor, alergenilor, a prafului, scamelor și rămășiţelor de make up întărit și învechit! Toate acestea sunt inamicii nostri numărul unu, ce aduc pe faţa noastră puncte negre, iritaţii, imperfecţiuni nedorite. Mai grav, acestea pot pot irita, inflama, leza suprafaţa ochiului… De aceea, din când în când, obiceiul este bun atât pentru ochi sau ten, cât și pentru pensule.
Dar nu cu demachiant!
Săpunul solid, chiar dacă asupra mâinilor are o acţiune agresivă, el îndepartează foarte bine resturile de pudră sau fond de ten din bureţei sau din pămătuful pensulelor.
La magazinele de domeniu, puteţi găsi însă și soluţii speciale pentru această operaţiune.

Curăţarea lor se face blând, sub jetul de apă călduţă, până când apa curge curată din ustensilă.

Se face o clătire riguroasă, ca să nu rămână resturi de săpun.
După ce ne-am asigurat că toate instrumentele pentru machiaj sunt bine curăţate, uscarea lor începe mai întâi prin tamponarea cu un șerveţel de hârtie, apoi vor fi întinse într-un loc ferit de razele directe ale soarelui, însă nu într-un loc închis, ci bine aerisit.
Cât de des curăţăm ustensilele
Depinde de cât de mult makeup folostiţi.
Un bureţel sau o pensulă pot fi spălate zilnic sau o dată pe săptămână cel mult. La fel și portfardul în care sunt ţinute.
Deci curăţarea ustensilelor este un tabiet la fel de sănătos pentru ochii noștri precum însuși procesul demachierii. Pentru a evita reacţiie alergice și disconfortul pe care acestea le produc vederii, este indicat să ţinem cont de sfaturile de mai sus. Și să nu uităm despre prima etapă: machiajul în sine.