CU OCHII PE ANTIOXIDANŢI

Pentru ca ochii noștri (și nu doar ei) să nu resimtă simptomatologiile pe care stresul oxidativ le propune în timp, trebuie să ne asigurăm necesarul zilnic de antioxidanţi capabili să combată efectele nocive ale radicalilor liberi, protejând ţesutul celular de speciile reactive de oxigen și de radiaţiile UV…
Și nu e greu, pentru că antioxidanţii sunt peste tot în jurul nostru
În fructe, legume, frunze… În vitaminele, mineralele și pigmenţii naturali ai plantelor…
Și organismul uman produce antioxidanţi,
dar alimentaţia este principala sursă.
De ce sunt atât de mulţi? Pentru că și nevoile noastre sunt diverse.
Numai ochii folosesc acţiunea antioxidanţilor pentru o lungă listă de beneficii: protecţia cristalinului (lentila ochiului) de pericolul “opacizării”, protecţia celulelor fotoreceptoare din retină, protecţia capilarelor și a ţesuturilor în general, inclusiv a mușchilor, protecţia corneei (suprafaţa ochiului)… Sunt multe de protejat pentru a păstra calitatea vederii, iar antioxidanţii sunt peste tot să ne ajute.
Cu toate că sunt peste tot, perioada calendaristică, stilul modern de viaţă (care poate include și alimentaţie nesănătoasă) sau alte “detalii” pot influenţa accesul nostru constant la sursele potrivite și duficiente de antioxidanţi…
În plus, asocierile alimentare joacă un rol important în eficientizarea absorbţiei nutrienţilor, motiv pentru care suplimentarea este o idee tot mai bună, mai ales de la o vârstă, când putem simţi nevoia să compensăm tot mai multe.
Difebiom Luteină suplimentează alimentaţia cu antioxidanţi esenţiali pentru sănătatea ochilor.
Acest supliment alimentar oferă un plus de antioxidanţi proveniţi din surse minerale, din vitamine și din pigmenţi naturali care neutralizează radicalii liberi și absorb radiațiile din lumina solară, susţinând sănătatea ochilor în general și ajutând astfel la prevenţia diverselor afecţiuni apărute odată cu procesul de îmbătrânire celulară.
PIGMENŢI NATURALI
luteină și zeaxantină
( 1, 2)
Pigmenţi galbeni, întâlniţi în fructe, legume și plante cu frunze verzi.

Sunt sintetizați la nivelul retinei, în pata (macula) galbenă (lutea) – acolo unde se formează imaginea clară | centrală.

absorb radiaţiile din lumina naturală sau artificială, protejând ţesutul celular.

Protejează cristalinul de procesele de (foto)oxidare - care pot influenţa apariţia unei forme de cataractă
VITAMINE
C și E
( 1)
Neutralizează radicalii liberi care pun în pericol ţesutul celular.

Reduc starea de oboseală și contribuie la menţinerea unei tensiuni oculare optime și a unui nerv ocular sănătos.

Ajută la buna funcţionare a mușchilor ciliari, cresc rezistenţa capilarelor și ajută la sinteza colagenului.

Protejează cristalinul de oxidare - opacizare treptată care duce în timp la apariţia cataractei.
MINERALE
zinc și seleniu ( 1)
Contribuie la acţiunea enzimelor antioxidante, asigurând o bună absorbţie a vitaminelor în organism și influenţând în mod direct sănătatea ochilor noștri.
EXTRACT NATURAL
de afine ( 1, 2)
Protejează vasele mici de sânge de la nivelul ochilor și îmbunătăţește capacitatea ochilor de a se adapta și a vedea pe întuneric, susţinând acuitatea vizuală.