Preparatele și uleiurile de peşte sunt principalele surse directe de acizi graşi Omega-3, pe care organismul nu îi poate produce singur, rolul alimentaţiei fiind deci indispensabil.
La nivelul întregului ORGANISM, stimulează sistemul imunitar și scad riscurile de apariţie a trombozei (protejând inima și vasele de sânge), ajută la reglarea colesterolului și a tensiunii arteriale.
La nivelul OCHILOR, protejează împotriva degenerescenţei maculare și chiar pot încetini evoluţia acesteia, în cazul persoanelor afectate. În plus, ameliorează și senzaţia de ochi uscaţi, susţinând calitatea lacrimilor.
Cel mai bogat în Omega-3 este peștele oceanic (ton, macrou, somon, hering, sardine etc), dar preparatele din pește de apă dulce sunt mai ușor de digerat și au de două ori mai puţine calorii (plătică, biban, caras, crap etc).
Inspiraţie:
Metodele de preparare recomandate sunt la aburi sau pe grătar, iar reţetele sunt multiple.
Tocmai de aceea, așteptăm ideile voastre, bucătarilor din bucătaria de acasă! Și inspiraţia aici, pe blog. Poate adunăm o listă de bucate pe placul ochilor.