COMBINAŢII ORANJ ŞI... ORANJ

Unde găsim contrastul dintre oranj și… oranj?
Chiar dacă cele două luate separat sunt cel puţin la fel de interesante, iar dovleacul și portocala par a nu se completa, aromele lor se echilibrează într-un fel neașteptat. Gemul de dovleac și portocale poate fi întins pe pâine, ca umplutură în prăjituri, fursecuri sau consumat cu lingura direct din borcan.
Pentru această reţetă avem nevoie de...
- 700 g dovleac plăcintar
- 2 portocale tăiate felii
- câteva bucăţi de coajă de portocală (fără partea albă)
- sucul de la ½ de lămâie
- 200 ml de apă
- 500g zahăr alb
- 1 baton de scorţișoară și 1 stea de anason
Pasul 1
Într-un vas adânc combinaţi toate ingredientele și lăsaţi-le să fiarbă 30-40 de minute sau până când consistenţa începe să se modifice și să se îngroașe.
Pasul 2
Verificaţi consistenţa siropului pe o farfurie - dacă acesta este suficient de consistent, gemul poate fi luat de pe foc, dacă nu, trebuie fiert în continuare și testat din nou.
Pasul 3
Batonul de scorţișoară și steaua de anason pot fi scoase din vas, iar amestecul trebuie pasat cu un blender de mână.
Pasul 4
Turnaţi în borcane cât este încă fierbinte și sigilaţi cu un capac.